Dressurtrening / Cavalettibommer

Det tar lang tid å styrke hestens muskler, få den smidig og øvelses sterk, men så er det også de timer man trener hesten som tar frem de beste øyeblikk og samspill … Man øver seg sammen med hesten på å bli tydelig. Jeg bestreber meg meget i at mine elever og hestene skal ha arbeidsglede og like treningen, det kan være svært ulikt fra rytter til hest, men ride filosofien er den samme;

Man ønsker å få hesten i en herlig energi som ikke springer i fra men som bærer øvelsen,  ikke at vi klamrer bena fast omkring den og trykker sammen bevegelsen… hesten må få luft i steget, høyde over ryggen og mulighet til å bruke hele seg, tøye og bygges opp til være alert 🙂 ( våken -kvikk-levende). Tenk på at du skal flytte hestens kropp til hestens hodet-(bittet) og ikke dra hodet til deg. Hesten må balanseres gjennom utallige halvparader som må rides med fremover hender så overlinjen ikke hindres, gjennom dette har hesten det godt og vil gjøre mer for deg 🙂   De mange fantastiske øvelser i dressur er nyttige for alle hester .

Prestasjoner krever mye styrke, selvbæring og smidighet i leddene til hesten..over tid kan man utvikle en riktig motivert hest om man i begynnelsen øver inn noen få steg av gangen og sørger for at bydningen er meget !

Comments are closed.